vakantiepark Villaggio Olandese

historie

Het ontstaan van het park:

Een initiatief van Sunclass

Begin jaren zestig is op initiatief van Sunclass een vakantiedorp ontwikkeld dat naast 258 huizen ook algemene voorzieningen als zwembad, restaurant, receptie, etc omvatte. Dit was in die tijd een ongekend fenomeen. De huisjes zijn in eerste aanleg bijna allemaal aan Nederlanders verkocht. Vandaar dat het park de naam Villaggio Olandese heeft gekregen en vandaag de dag nog steeds draagt.

In de loop der jaren zijn er twee belangrijke zaken gewijzigd:
De nationaliteitverhouding is van bijna 100% Nederlanders in de loop der jaren veranderd naar Zwitsers: 66%, Duitsers: 19%, Nederlanders: 15%. De droom van een weekend huisje met palmen in de voortuin is daarmee voor veel van hen uitgekomen.

In 1989 is de Vereniging Villaggio di Sunclass Bedero (VVDSB) opgericht. Deze vereniging heeft het beheer van het park overgenomen van Sunclass. Een ding is in al die jaren nooit veranderd en dat is de aanwezigheid van veel Nederlandse vakantiegangers (huurders) in het zomerseizoen. In die zin is de naam “Villaggio Olandese” nog steeds niet helemaal onterecht.

Wilt u het hele historie verhaal lezen bezoek dan de website www.villaggio-olandese.nl

 

Accommodatie zoeken

Verhuurhuisjes overzicht

Alle accommodaties

 

U huurt het vakantiehuisje rechtstreeks van de eigenaar. Vul de gewenste datum en en u krijgt een overzicht van alle beschikbare vakantiehuisjes.
Er zijn onderlinge verschillen in de vakatiehuisjes qua grote en voorziningen.
Klik op de button om het overzicht van alle accommodaties te bekijken.